We zitten boordevol ideeën


Na het bezoek aan Ruben zijn we meteen begonnen met het bedenken van ideeën. Hier vind je de ideeën die we kregen op basis van het eerste bezoek.


Overgansfase

We hebben een aantal ideeën om de overgangsfases aan te pakken zodat deze beter kunnen verlopen.

Het eerste idee was om te werken met een trein op de tablet. Deze rijdt en toont de overgangen tussen bepaalde locaties voor Ruben. Wanneer de trein rijdt kan Ruben animaties bekijken en maken we hem duidelijk met picto’s wat er gaat komen. Op basis van dit idee hadden we ook nog een ander idee om een kaartje te tonen zoals bij Indiana Jones die stilaan de volgende locatie toont. Hier kan ook een trein bewegen tussen de locaties, zo begeleiden we hem tussen de verschillende locaties.

Een ander interessant gegeven dat Cedric vond is werken met Mindfulness. Met dit idee willen we een app maken die Ruben begeleid met ademhaling, zijn agressie te beheersen en hem kalmeert. De app kan een vriendje bevatten waardoor hij 1 op 1 begeleid wordt tijdens deze overgansfases.

Ideeschetsen van een tijdlijn en een buddy.

Emoties

Tijdens ons bezoek aan Ruben vertelde de mama ons dat Ruben het soms moeilijk had met emoties en dingen verwerken. Daarom dachten we aan een Fitbit achtige emotiemeter die wordt gekoppeld met de docent of de ouders om momenten op de dag te meten. Marie en Frederik krijgen deze emoties binnen in een app en zien zo hoe Ruben zich voelde tijdens de dag. Hier kunnen ze dan op inspelen thuis en vormen zo een mogelijkheid voor Ruben om hierover te praten. We kunnen er ook een laag aan toevoegen dat de ouders ook zo een emotiemeter krijgen. Dan kunnen zij ook ingeven hoe ze zich voelen en kan Ruben zien hoe mama zich voelt wanneer hij iets deed.  

ideeschetsen van een gevoelsmeter, gevoelstimeline en een videoafspeellijst jukebox.  



De twee elementen die ons dus interesseren om mee verder te werken zijn het weergeven van emoties en de overgangsfases waar Ruben het moeilijk mee heeft. Waar we uiteindelijk mee verder gaan, wat ons concept is en onze onderzoeksvraag lees je in de volgende blog. Tot dan!

Cedric, Maurice en Tine

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tangible Stories

Bezoek aan opvoedster Lotte (2/2)